Néhány régebbi kiadványunk pdf-ben ingyenesen letölthető

download pdf 3660827 640

 

 

Néhány, régebben megjelent könyvünket pdf formátumban ingyenesen közzéteszünk.

A pdf-ek megtekintéséhez jelszó szűkséges, a Bővebben gombra kattintva megtalálja a jelszót.

A jelszó a következő: 2020apo
A képekre kattintva töltheti le a pdf-et.

A webshopunk - amíg a Posta üzemel - működik, de a Libri, a Líra és a Bookline felületein is megtalálhatja kiadványainkat.

A halal ekkove borito nagy másolataKirsch Ákos: A halál ékköve

John Fleming, a Scotland Yard nyomozója Cartwright professzor meggyilkolásának körülményeiből már sejti, hogy nem egyszerű esettel áll szemben. Sejtése beigazolódik. Londonból Velencén át, Luxorba vezetnek a nyomok, ahol a detektív egy csinos fizikusnő társaságában menekül üldözői elől.
Főhőseink megpróbáltatásai ezzel még nem érnek véget, furcsa balesetek, kegyetlen gyilkosságok rejtélyét is meg kell oldaniuk.
A turistacsalogató helyszíneken játszódó, izgalmakkal teli kalandos történetből természetesen nem hiányozhat a romantika sem.
 
Csatoskonyv borito 7x10
Lázár Éva: Csatos könyv – A titokzatos Zélon-sziget

Igazi kalandos, ifjúsági regény Lázár Éva könyve, amely 9 és 99 éves kor között mindenkinek ajánlható.
A két jóbarát egy különös varázslat folytán egy titokzatos, távoli, addig számukra ismeretlen szigeten találja magát. Különös lényekkel kell megküzdeniük, gonosz hatalom akadályozza útjukat, de természetesen barátokra is szert tesznek.
A kalandos próbák során nemcsak erejükre, hanem eszükre is szükségük van.


ujpest kilencszeres kuapgyoztes borito nagyHetyei László: Újpest a kilencszeres kupagyőztes
(2014-es kiadvány)

2014 májusában maratoni küzdelem után az Újpest labdarúgócsapata hódította el a Magyar Kupát. Kilencedik alkalommal győzedelmeskedett ebben a rangos versenyben a lila-fehér együttes. Az első diadalt még a Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai, Zámbó fémjelezte alakulat harcolta ki 1969-ben.
Ebben a könyvben az újpestiek kilenc kupagyőzelme követhető végig. Az alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelekkel vívott mérkőzésekről ugyanúgy megtalálhatók a fontos információk, mint ahogy a döntőkről is.
Az Újpest kilenc győzelmén túl számos érdekességet sorakoztat fel a szerző a Magyar Kupa több mint 100 éves múltjából, az 1910-es első kiírástól egészen a 2013–2014-es sorozatig.

emberek meztelenul borito nagy másolataAndrej Alekszejevics Asztvacaturov: Emberek meztelenül

"A mai orosz világban létező emberek ironikus-parodisztikus, a maguk meztelenségében, hétköznapi lecsupaszítottságában történő bemutatása mellett az én-elbeszélő és végső soron a szerző hasonló ábrázolása is végbemegy. Öniróniával, a saját legszentebb gondolatainak, erkölcsi elveinek, írói fogásainak kinevetésével. Ennél pucérabbra aligha vetkőzhet valaki…”
Goretity József

a kiserlet borito nagy másolataOsváth Péter: A kísérlet

Mi a szerepe a látásnak az emberi kapcsolatok kialakulásában és fennmaradásában? Van-e összefüggés a külső szépség és a lelki szépség között? Rabjai vagyunk-e az illúzióinknak, vagy tudunk-e szabadulni tőlük? Mitől függ a vonzódás és a távolodás? Mi a párválasztás alapja? Mikor, miért hazudunk, és mikor, miért vagyunk őszinték?
Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ A kísérlet.
A naplószerű feldolgozás egy izgalmas, pszichológiai kísérlet leírása, mely dialógusokban írt, lélektani tanulmánnyal is felér. A regény tempója feszes, mindvégig fenntartja a feszültséget az Olvasóban - afféle élveboncolás.
Osváth Péter könyve lebilincselő: nem igen lehet letenni. A téma eredetisége, a jól adagolt intellektuális izgalom egyaránt élvezetesé teszi.

Maklári borító 7x10Osváth Péter: Maklári Dezső temetése

Valahol a Balaton északi partján fekvő apró temetőben hatalmas tömeg gyülekezik.
A ravatalon a kis falu nagy tiszteletben álló jótevője fekszik.
Gyászol az anya, a feleség, gyászolnak a gyerekek, barátok és ismerősök. Torokszorító szomorúság, mélységes keserűség, elfojtott szenvedély kavarog a szívekben. Az egymást titokban figyelő gyászolók történetei lassan megrajzolják, megfestik az elhunyt jellemét.
De ki is volt e nagy hatású férfiú, ki volt Maklári Dezső?
Vajon milyen titkokat visz magával a sírba?
 
szving szultanok borito nagyLunkán Katalin: Szving szultánok

A könyv szerzője igyekezett a Dire Straits történetének legjelentősebb állomásait érinteni, de talán annál is lényegesebb, hogy megpróbálta azokat a gondolatokat, érzéseket papírra vetni, melyeket a zenekar zseniális, de mégis nagyon emberi muzsikája inspirált. A dalszövegek hűen tükrözik Mark Knopfler zenei zsenijét, különcködését, de ugyanakkor rajtuk keresztül megismerhetünk egy másik Mark Knopflert, aki befelé forduló, sokszor kritikus és rendkívül érzékeny a világ rezdüléseire.

 trianontol becsig borito bigGuóth Emil: Trianontól Bécsig

A Horthy-korszak parlamentarizmusa a történelmi kihívások és a felelős politikusi döntések tükrében
(1919–1939)

 

hofeher afrika borito 300dpi 10x15Horváth-Takács Róbert: Hófehér Afrika

Végtelen, széljárta szavannák, nyüzsgő, porlepte városok, párában úszó esőerdők… A titokzatos és kiismerhetetlen Közép-Kelet-Afrika tökéletes helyszíne egy fiatal lány elrablásának. Az indíték kézenfekvő, a terv tökéletes, a kivitelezés könyörtelen, de az elkövetők nem számolnak az elszánt magyar kalandorral, aki épp szerelmi bútól űzve véletlenül keresztezi az útjukat.
Péter a gyönyörű angol lány életéért küzdve a gonosztevők nyomába ered Tanzánián, Kenyán és Ugandán keresztül, hogy meg se álljon egészen Kongóig, a felhőkbe vesző Ruwenzori-hegységig. Útközben olyan titokra lel, amire még álmában sem gondolt. A meglepő, nem mindennapi végkifejleten túl a regény végére az is kiderül, hogyan lesz Fekete-Afrikából hófehér.

Eszti babaja borito nagySzöllős Vera: Eszti babája

„Szöllős Vera gyerek volt még, amikor szüleivel és nagyszüleivel deportálták. »A nagy utazás« és a családi láger kitörölhetetlen
élettapasztalat lett számára. A Soát megelőző, békésnek tűnő, »paradicsomi« időkre azonban – éppen életkoránál fogva – nem igazán emlékezhet. A szorongás és rettegés élményei a szeretet és bizalom élményeivel keverednek […] a reménytelenség és rettenet képeiben újra és újra felragyog egy-egy boldog pillanat. […]
Szöllős Vera erőssége a kis, jelentéktelennek tűnő, mindennapi dolgok megragadása. Személyes sorsának egyes elemei vissza-visszatérnek írásaiban: hol tematikusan is megjelenítve a kapcsolatot az elbeszélő és az elbeszélés hőse között, hol pedig csak áttételesen jelezve, hogy kiről is van szó valójában. […]
A személyes perspektíva és hang hitelessé teszi a történeteket, melyekkel a kollektív »zsidó otthon« mellett a saját »női otthonát« is megteremti.”
Pécsi-Pollner Katalin